metro andana vagons

El Comitè d’Empresa del Metro i TMB s’han reunit aquest dimecres a la conselleria de Treball amb un mediador per intentar trobar una solució al conflicte i desconvocar la vaga prevista per les festes de la Mercè. Un cop acabada la reunió, Jordi Gómez, representant de la secció sindical del metro, ha assegurat que l’empresa “no ha volgut negociar cap dels punts que hi havia sobre la taula”. Aquesta ha estat la tercera trobada que ha acabat sense entesa. N’hi va haver una divendres passat i també aquest dilluns. Just abans de la trobada Gómez ha explicat que “un acord sempre és millor que una vaga”. El representant sindical ha manifestat que s’ha anunciat la protesta “per forçar una negociació”. En el mateix sentit es va referir en una entrevista al programa ‘bàsics’ de betevé.

TMB: “No és cert que no vulguem negociar”

De la seva banda, TMB ha ratificat que no hi ha hagut acord. L’empresa afirma que “no és cert que no vulguin negociar”. Diu que el juliol de 2017 es va signar el conveni amb la plantilla que incorpora “millores importants”. TMB reconeix que encara hi ha punts de la normativa que s’estan discutint amb la plantilla, però que això es fa “fora del context d’una vaga”. Segons l’empresa “no hi ha base per convocar l’aturada” perquè els motius tenen a veure amb “una sèrie de reivindicacions puntuals o discrepàncies, algunes judicialitzades i altres sense relació amb el conveni”.

Assemblea de treballadors

De cara a aquest dijous 20 de setembre ja s’han convocat dues assemblees de treballadors. La primera serà a les 9.30 h i la segona a les 16 h. El personal del metro votarà si manté o bé desconvoca la vaga. Això serà després que hagin explicat als treballadors com s’ha desenvolupat l’encontre amb l’empresa i les impressions que han tingut.

Motius de la vaga

Els treballadors han decidit dur a terme una vaga perquè consideren que TMB “incompleix de forma reiterada el conveni”, segons ha assegurat Baptista Silanes, representant de CCOO. Silanes ha explicat que l’empresa no els respecta la clàusula sobre lactància, ni tampoc les jornades reduïdes.

El govern demana responsabilitat als treballadors

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha demanat responsabilitat als treballadors del metro de cara a la vaga: “Barcelona no necessita una vaga en aquestes dates”, ha dit. Sanz ha afegit que “entenem la reivindicació”, però “tenim espais on s’està avançant”. Per això ha dit que “apel·lo a la responsabilitat de tothom perquè s’arribi a una solució”.