La plataforma veïnal de la Salut i Vallcarca han recollit signatures durant tres mesos per demanar més freqüència de pas del Bus del Barri 116. Han aconseguit un total de 1.578 firmes que han presentat aquest dijous a la tarda al registre de Gràcia, a la seu del districte. Una trentena de persones s’ha concentrat a la plaça de la Vila en suport a la reivindicació.

Línia desbordada pels turistes del Parc Güell

El bus 116 és l’única opció de transport públic que tenen al barri de la Salut i els veïns es queixen que “no està donant un servei al barri perquè es carrega moltíssim de gent”. El veïnat ha explicat en diverses ocasions el problema, la darrera vegada al consell de barri: els turistes també l’utilitzen per pujar fins al Parc Güell i això desborda la línia, que només té capacitat per a 35 persones.

Allargar l’horari fins a les 23 h

També demanen que l’horari del bus s’allargui fins a les 23 h, ja que actualment acaba a les 21 h. De fet, ara alguns veïns estan utilitzant el servei de taxi de Baixada de la Glòria, mentre duren les obres de les escales mecàniques, un servei que sí que dura fins a les 23 h, però que acabarà quan entrin en funcionament les escales mecàniques.

Amb l’entrega de signatures, la plataforma veïnal també farà arribar un escrit a l’alcalde Jaume Collboni i a la presidenta de TMB, i també regidora de Gràcia, Laia Bonet, per reclamar-li solucions. I en concret, que s’expliqui al veïnat l’estudi que s’ha fet sobre els usos del bus del barri 116 i es convoqui la plataforma una reunió de treball amb Laia Bonet.

L’Ajuntament, per la seva part, explica que segueix treballant per respondre els reptes de mobilitat a l’entorn del Parc Güell, al barri de la Salut, també del bus 116.