El Parc Güell va rebre 4,4 milions de visitants durant el 2023. Es tracta d’un 6 % més que l’any passat. En números absoluts són 200.000 persones més, però lluny dels nou milions que tenia el recinte abans de la pandèmia i de tenir l’accés regulat, el 2019. El balanç també destaca la consolidació de la compra anticipada d’entrades a través del web oficial, que ja suposa el 83 %.

La venda anticipada és una estratègia per afavorir un accés fluid i ordenat al parc. A banda, també s’informa de la disponibilitat d’entrades en temps real per evitar desplaçaments innecessaris i tractar d’evitar aglomeracions als entorns.

Mig milió de barcelonins amb el carnet de veïns

Des de l’inici de l’accés regulat, els veïns dels sis barris de l’entorn —la Salut, Vallcarca i els Penitents, el Coll, Can Baró, el Baix Guinardó i el Carmel— així com l’alumnat de les escoles que hi ha al parc i el seu entorn més immediat en fan un ús quotidià.

Durant el 2023, més de 500.000 barcelonins van accedir al parc amb aquest carnet de veïnatge, un 37 % més que un any enrere. El veïnat disposa també d’accessos d’ús exclusiu i franges horàries també específiques. A banda, 164.000 persones hi van entrar amb el programa Gaudir més, el doble que el 2022. 

Es dupliquen les visites escolars

A aquestes visites cal sumar-hi els gairebé 60.000 alumnes de més de 2.600 grups escolars que van participar en el programa educatiu Park Güell i les escoles, obert als centres de la Unió Europea. La majoria d’aquestes visites, el 85 %, es van fer en la modalitat lliure, d’accés gratuït, i un 15 % van ser guiades. En conjunt, les visites escolars gairebé s’han doblat respecte a l’any anterior.