El Departament de Salut assegura que el problema de falta de professionals mèdics al CAP Roquetes correspon a una situació “excepcional”. Aquest dimecres representants de l’Institut Català de la Salut es van reunir amb la plantilla del centre per explicar les mesures que s’han activat per solucionar la manca de substituts mèdics. Usuaris i professionals han assenyalat a betevé que el CAP Roquetes actualment té només cobertes set de les 14 places en atenció primària i comunitària.

Hores després de la reunió, més d’un centenar de veïns es van concentrar a la porta del CAP per participar en una assemblea en suport de l’equip de primària. Segons ha informat l’AV Roquetes, el departament els ha convocat una reunió amb la Vocalia de Salut per a dimecres, 21 de febrer, per tractar la qüestió.

Concentració veïnal d’aquest dimecres a les portes del CAP Roquetes

Reforços per cobrir les necessitats del CAP

L’Institut Català de la Salut ha explicat que, per cobrir les necessitats per la manca de substituts al CAP Roquetes, han destinat tres metges d’altres equips d’atenció primària per donar suport en jornada complementària. També s’ha reforçat l’atenció domiciliària amb un metge i un conductor per cobrir les visites fora del centre, fet que “permet alliberar” de feina els facultatius que atenen dins el CAP. Per acabar, des del departament asseguren que ara mateix hi ha en marxa un procés de selecció per contractar més personal.

Els veïns reclamen que es cobreixin totes les places

Ja fa temps que les entitats en defensa de la salut i els usuaris d’aquest centre denuncien l’impacte negatiu de les retallades en l’atenció primària. L’AV Roquetes ha aturat de moment les mobilitzacions en espera del que passi a la reunió següent amb el Departament de Salut. L’entitat adverteix que aquestes mesures no poden ser la solució definitiva i que s’han de tenir cobertes les 14 places que corresponen a l’equip del CAP.