Els veïns reclamen un carril bici al passeig de la Vall d’Hebron. Barcelona disposa de carrils bici per pràcticament tota la ciutat però encara hi ha veïns que en troben a faltar un prop de casa. És el cas dels residents de Montbau, un dels barris de muntanya de la ciutat. Demanen que se’n faci un per sobre la ronda de Dalt, ja que, expliquen, hi circulen molts ciclistes de camí a la carretera de les Aigües. També volen participar en la implementació de les estacions de Bicing elèctric, prevista per la primavera vinent.

Un carril bici a Montbau?

Pel passeig de la Vall d’Hebron, a la ronda de Dalt, hi passen diverses línies d’autobús i el metro, però, no hi ha cap carril bici. És una de les vies de connexió entre barris més importants de la ciutat i per això l’Associació de Veïns de Montbau en reclama un.

L’Ajuntament no ho té a l’agenda

Tot i que ja s’han construït aproximadament 200 quilòmetres de carrils bici arreu de la ciutat, de moment l’Ajuntament de Barcelona no preveu fer un carril bici al passeig de la Vall d’Hebron, però sí implementar el Bicing elèctric a la zona. A partir de la primavera s’instal·laran dues parades. Des del consistori expliquen que encara no se n’ha decidit la ubicació exacta però que es prioritzarà que estiguin ben comunicades amb la resta de transports públics.

Els representants veïnals, per la seva banda, també reclamen participar en la presa de decisions d’aquest tipus. Demanen consideració ja que, recorden, fa anys que reivindiquen el servei i el canvi de concessionària del Bicing encara n’ha endarrerit més la implementació.