Els veïns de la Sagrera veuen amb molt recel l’anunci de la represa de les obres de l’estació, aturades des del 2014. Des de l’Associació de Veïns de la Sagrera, Oleguer Méndez ho qualifica d’estratègia electoral: “És l’enèsima vegada que comencen, ja no ens creiem res”, afirma.

Les màquines ja han entrat a la Sagrera per netejar i sanejar el terreny on s’ha de construir la llosa de formigó que servirà de base de la futura estació ferroviària, pendent des de fa més d’una dècada. Els moviments de la maquinària per adequar els solars són perceptibles des de la distància, i hi ha alguns operaris que han començat a netejar les males herbes, però els veïns del barri no ho veuen gens clar.

Obres estació de la Sagrera

Critiquen que, tot i que “fa més de 15 anys que havien d’estar finalitzades”, el paisatge actual són “el so de les rates i molta delinqüència” i, per tant, la sensació resultant és d’incredulitat. Hi ha un aspecte amb el qual estan d’acord: caldrà fer seguiment dels treballs per si avancen en la direcció pertinent.