Les obres per urbanitzar el carrer de la Diputació segueixen a bon ritme. Els treballs afecten el tram que uneix els carrers de Tarragona i Creu Coberta, per així millorar la connectivitat entre l’Eixample i Sants-Montjuïc. Serà un espai restringit al trànsit, que donarà prioritat als vianants i que podrà acollir activitats a l’aire lliure.

Aquesta intervenció forma part del PERI d’Hostafrancs, que es va aprovar el 1976. Des de llavors, veïns i comerciants han reivindicat l’inici de les obres. Per dur a terme els treballs s’han hagut d’enderrocar diversos edificis, entre els quals hi havia els Arenes Cinema. Aquest va ser un dels obstacles que va endarrerir l’inici de la urbanització, ja que els propietaris no estaven d’acord amb la indemnització que els oferia l’Ajuntament.

Obres carrer Diputacio

El nou tram del carrer de la Diputació es modificarà i es convertirà en un vial cívic, gairebé sense presència de trànsit rodat. De fet, només hi circularan veïns, bicicletes i vehicles de servei. El costat est es configurarà amb una vorera de set metres d’ample i, la resta, serà de plataforma única. També s’instal·larà nou enllumenat i mobiliari urbà, com bancs, papereres i aparcaments per a bicicletes.

El pressupost del projecte és de 995.074 euros i està previst que finalitzi el juny d’aquest any.