La urbanització del carrer del Comerç, entre el carrer de la Ribera i l’avinguda del Marquès de l’Argentera, està gairebé enllestida. S’estan fent els darrers retocs a unes obres que es van iniciar el juny del 2017. La nova imatge del carrer la van escollir en una microconsulta els veïns i comerciants de la zona entre tres propostes municipals. Aquestes obres han creat dos espais diferenciats. Els treballs, amb un pressupost de gairebé un milió d’euros, han servit també per renovar l’enllumenat amb tecnologia LED i per instal·lar recollida pneumàtica d’escombraries.

Els comerciants de la zona confien que hagin valgut la pena tants mesos d’obres i molèsties. Álvaro Cifre treballa al restaurant Tlaxcal des de fa un any. “La veritat és que m’agrada molt com han deixat la plaça”, diu, i creu “que ajudarà el sector. Abans, quan hi havia el cartell d’obres no hi passava gaire gent, però ara, la veritat és que es veu més moviment”.

Del mateix parer és Giuseppe Arienzo, director de la botiga que Hugo Boss té a la zona. “Crec que el pas de gent serà més gran i també hi haurà famílies del barri que podran gaudir d’aquest espai. I nosaltres com que estem aquí al costat de ben segur que ens anirà bé”. 

Un carrer amb dos espais diferenciats 

Les obres han creat dos espais diferenciats. Al costat Llobregat, hi ha un vial de pas de 3,5 metres, ja que es manté la sortida del pàrquing per una part del carrer del Comerç, una zona de càrrega i descàrrega i un aparcament per a bicicletes.

El costat Besòs s’ha pensat per a ús dels veïns, amb bancs, arbrat, mobiliari urbà i elements lúdics al paviment.

El nou paviment del carrer segueix els criteris d’urbanització dels entorns del Mercat del Born, amb llamborda reutilitzada i nova que marca els carrers enderrocats el 1714.