Les obres de l’estació de tren de la Sagrera no tenen una data fixa de finalització. Tot i els vaticinis que la marcaven per al 2020, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, s’ha mostrat poc optimista en aquest sentit i ha demanat el compromís a Adif i a Foment que les obres “van de debò”.

Sanz ha desitjat velocitat constant perquè es consolidin les obres. L’única fórmula que considera possible per poder donar una data realista i real per a la finalització.

Tot i la reticència inicial de l’Ajuntament, Janet Sanz no ha descartat que alguns dels espais de la futura estació tinguin usos comercials, a més dels destinats, previsiblement, per a oficines. Tot i això, ha insistit que no es pot sufragar el cost total de les obres amb capital privat i que una bona part ha de ser públic.

Rescissió de contracte i nova licitació a Sant Andreu

Janet Sanz ha explicat també  que Adif està estudiant la possibilitat de rescindir el contracte actual pel soterrament de l’estació de Sant Andreu Comtal i fer-ne un de nou, com en el cas de la plaça de les Glòries. De fet, la tinenta d’alcalde creu que el més probable és que aquest sigui el desenllaç final del conflicte. Tot i això, Sanz ha admès que Sant Andreu Comtal està més endarrerit que la Sagrera, precisament perquè el procés judicial és més complex.