Quan falta menys d’un mes perquè finalitzi la comissió municipal que ha de prendre una decisió sobre la connexió dels tramvies per l’avinguda Diagonal, les entitats veïnals han iniciat una campanya per pressionar els grups municipals. Amb l’objectiu de fer decantar la balança cap al sí, han organitzat una mobilització metropolitana per l’avinguda el 20 de gener a les 11 h.

La plataforma Unim els Tramvies, que aplega nombroses entitats sindicals, veïnals i vinculades al transport de tota l’àrea metropolitana, confia a omplir la Diagonal, de Glòries a Francesc Macià, amb una gran manifestació reivindicativa per connectar el Trambaix i el Trambesòs.

En aquest manifest afirmen que és “una obra imprescindible” per a la ciutadania, que milloraria la connexió de nou municipis metropolitans, reduiria a 35 minuts el trajecte entre la plaça de les Glòries i Francesc Macià, i permetria revisar la fórmula actual d’explotació del tramvia i apostar per un “model d’operació pública”.

Les entitats -entre les quals hi ha la FAVB, l’associació Promoció del Transport Públic o la Plataforma per la Qualitat de l’Aire- critiquen l’estaticisme dels grups municipals i exigeixen que es posi “fi a la situació política de bloqueig”.