Avió de vueling

El 62 % dels vols que es van enlairar de l’aeroport del Prat els 10 primers mesos del 2018 van sortir amb puntualitat. Són un 10 % menys que el 2017, quan la xifra va pujar fins al 72 %. A inicis de la temporada d’hivern, l’aeroport de Barcelona se situa en la posició 1.009 en el rànquing de puntualitat i en la 44 per nombre d’enlairaments. Són dades del nou informe de l’Observatori de Trànsit Aeri de Barcelona de la Cambra de Comerç, amb xifres disponibles de 1.200 aeroports del món.

En els mesos de més trànsit aeri, el Prat baixa en el rànquing. A tall d’exemple, el mes de juliol passat el percentatge de puntualitat es va reduir fins al 48 %. Passa el contrari en els mesos de menys demanda: els vols que es van enlairar puntals de l’aeroport del Prat al gener van arribar al 83 %.

El setè aeroport europeu

L’Aeroport de Barcelona-el Prat es consolida com el setè aeroport europeu en termes de volum de passatgers i assolirà la xifra de 50 milions de viatgers el 2018. El mercat europeu lidera el creixement en termes absoluts i destaquen l’increment de passatgers dels Estats Units i Portugal. En trànsit directe de viatgers, Barcelona es manté com a cinquena ciutat europea en trànsit d’origen i destinació entre gener i octubre, només per darrere de Londres, París, Istanbul i Moscou.

El volum de passatgers intercontinentals de l’aeroport barceloní ha crescut un 9,4 % de mitjana anual des del 2010, gràcies a l’increment de l’oferta intercontinental directa els últims anys. El 2018, s’han inaugurat tres noves rutes directes a Boston, Seül i Abu Dhabi i el Prat ja disposa de 45 destins directes de llarg recorregut.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Destinacions de l’Aeroport de Barcelona-el Prat” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/rutes-intercontinentals-aeroport-barcelona-el-prat-mapa//|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]