Els Mossos el van detenir “in fraganti” el 9 de gener, després de calar foc a un panell de comptadors d’un edifici del districte de l’Eixample. Un cop iniciat l’incendi, l’home es va quedar mirant-lo en un banc proper a l’immoble. Quan se’l va detenir portava a sobre 32 pastilles d’encesa ràpida.

La investigació es va iniciar abans, després que al mes d’octubre es produïssin una sèrie d’incendis provocats a quadres elèctrics de diverses comunitats de veïns de l’Hospitalet de Llobregat. De fet, es van arribar a detectar que s’havien provocat fins a cinc incendis en un sol dia.

En un dels incendis la porteria va quedar bastant afectada pel foc i el fum va pujar pel forat de l’escala, arribant els domicilis particulars. Diversos veïns van haver de confinar-se a l’interior dels pisos i ser atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques per inhalació de fum i traslladats a l’hospital.

Els investigadors, en un primer moment, van arribar a compatibilitzar un total de 17 incendis i van esbrinar que tots ells havien estat provocats per pastilles d’encesa que normalment s’utilitzen en barbacoes.  Un cop tenien la investigació en marxa van descobrir que el Grup de Delinqüència Urbana de l’Eixample tenia constància de set incendis més que s’havien portat a terme amb el mateix sistema. Des de d’aleshroes les dues unitats van treballar conjuntament.

El detingut que ja tenia antecedents policials per fets similars, va passar a disposició judicial i el jutge instructor en va decretar l’ingrés a presó.