El SCT, juntament amb els Mossos d’Esquadra, han posat en marxa la segona fase del dispositiu especial de trànsit amb motiu de la Setmana Santa (la primera fase va entrar en funcionament divendres). L’operatiu finalitzarà dilluns vinent a les 14 hores.

Es preveu establir a les vies de màxima mobilitat, com l’AP-7, l’A-2, la C-16 i la N-340, un total de 1.669 controls destinats a detectar excessos de velocitat, conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues o manca d’ús dels sistemes de seguretat, ja que, segons la SCT aquest període de l’any és un dels que genera més mobilitat i més afectacions viàries. També es destinaran 1.881 mossos d’esquadra a tota la xarxa viària catalana.

Aquest any, a més, la sisena i setena etapes de la Volta Ciclista a Catalunya transcorren per l’àrea metropolitana de Barcelona i provocaran afectacions viàries coincidint amb aquest període festiu.

Els conductors i conductores es poden informar de l’estat del trànsit a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit o del web transit.gencat.cat.