Aquesta placa recordarà per sempre les víctimes que van morir a l'avió estavellat de Germanwings. Famílies, autoritats i serveis que es van veure implicats en la tragèdia han recordat avui els fets en un acte d'homenatge a l'aeroport del Prat. Des de l'associació d'afectats, que aplega 46 famílies, han exigit extremar les mesures per evitar una altra catàstrofe similar. SÍLVIA CHAVES, "Debemos conseguir que se controlen los partes de médicos, en este caso privados, y en el estado alemán que no había control de partes ni de bajas." En la mateixa línia, els representants polítics s'han pronunciat amb contundència. CARLES PUIGDEMONT, president de la Generalitat "Aquesta era una catàstrofe evitable. Que aquesta catàstrofe que s'ha endut els vostres familiars pot salvar vides si operem un seguit de canvis legislatius allà on toca fer-los." MARIANO RAJOY, president del Govern espanyol en funcions "La seguridad en el transporte tiene que seguir siendo una de nuestras grandes prioridades. Hemos dado grandes pasos pero tenemos que ser perseverantes." "Aquest acte s'ha fet el dia abans del primer aniversari de la tragèdia de Germanwings. No és casual perquè demà, a França, es farà un altre acte per commemorar les víctimes d'aquest accident, al qual assistiran moltes de les famílies que hem vist avui a l'aeroport del Prat." Serà prop de la zona dels Alps francesos on es va estavellar l'avió amb 149 persones a bord, 50 de les quals espanyoles. Precisament, fa dues setmanes que es va presentar l'informe final sobre els fets. Un document en què s'explica que el copilot, Andreas Lubitz, tenia la baixa mèdica per possible brot psicòtic però no es va comunciar mai a l'empresa

El 24 de març de 2015 es va estavellar el vol de Germanwings que va causar la mort de 150 persones als Alps francesos. Aquest dimecres se n’ha fet un acte d’homenatge a la T2 de l’aeroport de Barcelona, davant del monòlit en record de les víctimes, ja que el vol va sortir de Barcelona i una cinquantena de víctimes eren espanyoles.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit que “en les pitjors hores surt el millor d’aquest país” i ha insistit que “va ser una catàstrofe evitable“, de manera que, ha afegit, “cal millorar la seguretat per canviar les circumstàncies” que la van provocar. En la mateixa línia s’ha pronunciat el president Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, qui ha dit que s’han fet passos importants per reforçar la seguretat però que cal seguir treballant per millorar-la. Ha estat la primera trobada entre Rajoy i Puigdemont, des que és president de la Generalitat, que s’han saludat amb cordialitat.

La presidenta de l’Associació d’Afectats del Vol GWI 9525, Sílvia Chaves, ha recordat les altres tragèdies d’aquests dies, com l‘accident d’autocar a Freginals i els atemptats terroristes a Brussel·les, i també ha agraït el suport rebut després de la catàstrofe aèria. Ha afirmat que l’entitat vol evitar que es tornin a repetir accidents d’aquesta índole, i per això ha afirmat que “cal millorar les mesures de seguretat existents, ja que desgraciadament, com vam poder veure, van fallar”.

Durant l’acte s’ha fet el descobriment d’una placa que ret homenatge a les víctimes i un minut de silenci, que ha anat acompanyat d’una ofrena floral davant el monòlit, on l’Ajuntament de Barcelona també ha dipositat una corona de flors.