Confusió i viatgers perduts ha estat la tònica d’aquest dissabte a l’estació de Rodalies de Plaça de Catalunya. L’estació està gairebé aturada –només hi circula una de les línies– a causa d’unes obres al túnel que va de Plaça de Catalunya fins a l’estació de Sants. Es tracta d’uns treballs per millorar la xarxa ferroviària de l’estació de Sants, per reorganitzar-la i optimitzar-la amb l’objectiu d’evitar incidències. Des de Renfe proposen el metro com a transport alternatiu. Per això, els bitllets de tren permeten fer transbordament durant el cap de setmana. Per als viatgers de les línies R4 i R12, s’ha modificat el recorregut per l’estació de Passeig de Gràcia.

Alguns dels usuaris es queixen de manca d’informació. Diuen que s’han trobat amb la situació al mateix moment que han arribat a Plaça Catalunya. Altres expliquen que a l’estació d’origen tampoc no els han avisat de les alteracions del servei. La indignació d’alguns usuaris ha acabat amb tensió i forts crits amb els treballadors de seguretat de l’estació. També hi ha hagut passatgers que han denunciat que des de l’app no s’ha avisat de cap d’aquestes alteracions.

Línies afectades

Les línies afectades són cinc: l’R1, l’R2 Sud, l’R3, l’R4 i l’R12. Aquest cap de setmana, els únics trens que circulen per l’estació de Plaça de Catalunya són els de la línia R1 en direcció a Maçanet – Massanes. L’estació tornarà a estar operativa dilluns a primera hora del matí.

Afectacions a Plaça Catalunya

La setmana vinent, a Passeig de Gràcia

El cap de setmana vinent, les obres es traslladen al túnel que passa per l’estació de Passeig de Gràcia. En aquest cas, el tall començarà el divendres 28 d’agost a les 23.45 h i durarà fins al dilluns 31 d’agost a les 5.15 h. Aquesta interrupció del servei afectarà més línies, fins a nou. Són l’R2 Sud, l’R2 Nord, l’R3, l’R11, l’R13, l’R14, l’R15, l’R16 i l’R17. Els plans de transport alternatiu també preveuen l’ús d’estacions de Rodalies alternatives o bé el metro.

Afectacions a Passeig de Gràcia