La crisi del coronavirus ha colpejat especialment el sector turístic aquest estiu. Les restriccions i recomanacions de no viatjar a Espanya de molts països han fet caure el nombre de turistes aquest 2020. N’és un clar reflex l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat.

Des d’aquest divendres, 28 d’agost, fins dilluns 31 d’agost hi ha programades 1.686 operacions. El dia amb més vols ha estat divendres, amb un total de 446 vols (222 arribades i 224 sortides). El segon dia amb més activitat ha estat aquest diumenge, en què s’han planificat 430 vols (214 arribades i 216 sortides). L’any passat, l’últim diumenge d’agost l’aeroport va registrar 1.075 operacions, amb més 200.000 seients oferts. És a dir, aquest any les xifres d’operacions són prop d’un 60 % inferiors.

Tot i les xifres continuen essent baixes, representen una millora respecte aquest juliol. Segons dades d’Aena, l’aeroport de Barcelona va registrar un 83 % menys de viatgers i el nombre d’operacions va caure fins al 72, 5 %, respecte el mateix període de l’any passat.

Vols nacionals o europeus

També ha canviat notablement el perfil dels viatgers. La majoria són visitants espanyols, que han escollit destins locals com Catalunya aquestes vacances atípiques.

La gran majoria d’operacions que ha registrat l’aeroport del Prat, són vols nacionals, com a Tenerife o Palma, per exemple, que aquest any han estat destinacions força sol·licitades. De vols europeus també se n’han deixat veure, com Itàlia, a Roma o a Florència; o una mica més lluny, Istanbul o Bucarest.