Nou cap de setmana d’afectacions a Rodalies. Des de divendres a la nit ha quedat fora de servei el túnel de Passeig de Gràcia i, això, ha obligat a tallar la circulació de trens en aquest punt de la xarxa ferroviària. La interrupció del servei afecta un total de nou línies: l’R2 Sud, l’R2 Nord, l’R3, l’R11, l’R13, l’R14, l’R15, l’R16 i l’R17. 

Aquesta alteració del servei ha obligat a reprogramar les línies afectades per garantir la mobilitat. En concret, la Línia R2 Sud té com a origen i final l’estació de Sants i els trens de l’R2 Nord fan parada a Plaça Catalunya, però no a Arc de Triomf.

Les obres d’Adif també afecten la Línia R3 de Rodalies, que limitarà el recorregut entre Sant Andreu Arenal i Puigcerdà i, per la seva banda, els trens regionals de l’R11 tenen alteracions d’horaris i tenen com a origen i final l’estació de França. Les línies R13, R14, R15, R16 i R17 comencen i acaben el recorregut a Sants.

Usuaris desconcertats pel tall ferroviari

Un missatge de megafonia i un cartell a l’estació de Passeig de Gràcia alerten de l’alteració del servei de trens, tot i això la majoria d’usuaris han criticat la manca d’informació. Molts asseguren que no s’han assabentat del tall fins que han arribat a l’estació. A més, alguns expliquen que han consultat els horaris abans de sortir de casa i que en cap moment han vist cap avís que advertís del tall en a circulació de trens.

Adif recomana als usuaris fer el recorregut alternatiu amb metro i desplaçar-se fins a les estacions que estan operatives. L’alteració del servei durarà tot el cap de setmana: des d‘aquest divendres a les 23.45 h i fins al dilluns 31 d’agost a les 5.15 h.

L’origen de l’alteració del servei: l’estació de Sants

Els trens no circulen per l’estació de Passeig de Gràcia per les obres que s’estan fent a l’estació de Sants. S’hi fan treballs per reconfigurar les vies i agilitzar l’entrada i sortida de trens. La setmana passada es va produir una situació similar per les obres a Rodalies entre Plaça de Catalunya i Sants.