El funicular de Vallvidrera estarà fora de servei des d’aquest dilluns, 10 d’agost, i fins al divendres 28 d’agost. La causa són les tasques de manteniment anual. Mentre durin els treballs, un servei alternatiu per carretera -amb autobusos i taxis- cobrirà el recorregut amb el mateix horari i les mateixes parades -Peu del Funicular, Carretera de les Aigües i Vallvidrera Superior. Les parades del servei substitutori estan situades al costat de les estacions del funicular. En el cas de l’estació de Carretera de les Aigües, els usuaris hauran de sol·licitar el servei a través de l’intèrfon de l’estació.

Les tasques de manteniment es fan cada any per revisar les instal·lacions i el material mòbil. Aquest any, a més, se substituirà el cable tractor del funicular. L’actual, instal·lat l’any 1998, ha arribat al final de la vida útil, segons informa Ferrocarrils de la Generalitat. També es canviaran els aïllaments de les politges amb l’objectiu d’optimitzar la detecció de possibles anomalies en el funcionament.

Control del consum i les incidències

Els treballs serviran també per instal·lar un nou sistema de monitorització del consum i les incidències en el sistema elèctric. Això permetrà controlar aquestes variables per poder implantar estratègies d’estalvi d’energia i optimitzar la resolució de possibles problemes.

L’any passat, el funicular de Vallvidrera va registrar més d’un milió d’usuaris.