El Bicing ja s’ha recuperat de l’aturada per la pandèmia del coronavirus. Segons l’Ajuntament, ja s’han assolit xifres d’usos al nivell de principis d’any. Aquest mes de juliol, s’han superat les xifres del mateix període del 2019, amb més de 1,3 milions d’usos. Segons el primer tinent d’alcalde Jaume Collboni, “en aquest nou context, molts barcelonins estant optant pel Bicing com una forma de transport més”. De fet, durant la desescalada el servei va començar a guanyar usuaris . Una tendència que també ha notat tot l’àmbit de la bicicleta. Les botigues i els tallers de bicicletes afirmen que la pandèmia ha fet créixer molt la demanda d’aquests vehicles.

Més de 18.000 novs altes entre el maig i el juny

Segons informa l’Ajuntament, entre els mesos de maig i juny les noves altes han crescut un 77 % respecte els mateixos mesos de l’any anterior. En total, 18.572 persones s’han donat d’alta del Bicing entre maig i juny. Un 30 % dels usos registrats per aquests nous usuaris corresponen a viatges amb bicicleta elèctrica.

L’increment de noves altes es fa evident si comparem les xifres d’abonats i abonades totals d’aquest any amb l’anterior: si al juliol de 2019, la xifra era de 110.857, aquest any 2020 s’ha incrementat fins arribar als 125.346.

Jaume Collboni creu que l’augment d’usuaris es deu, entre altres coses, “al pla de noves extensions del Bicing, sobretot als barris de muntanya”. De fet, tot i que la gran majoria de les noves altes provenen dels barris on tradicionalment ja hi havia servei, com Eixample, Ciutat Vella o Sant Martí, segons el consistori ja es nota l’increment d’abonaments als barris nous on fins ara no hi havia estacions, registrant un 12 % d’altes a Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu.

2020 acabarà amb 519 estacions

Durant aquest any s’ha continuat amb la fase d’ampliació del servei. De les 97 estacions noves previstes ja n’han entrat en funcionament 79. En una nota informativa l’Ajuntament ha explicat que de manera progressiva es col·locaran les 18 restants a les seves noves ubicacions. Està previst que el procés finalitzi l’últim trimestre de 2020 amb un total de 519 estacions.