(ACN) FGC tancarà l’accés del vestíbul Rambla de Plaça Catalunya mentre es duen a terme les obres d’ampliació i millora de l’estació. El tancament, segons ha explicat FGC, serà efectiu fins el 31 d’agost. Aquests treballs permetran millorar la capacitat de la línia Barcelona-Vallès i guanyar espai per als usuaris. Les obres d’allargament de les vies van començar a principis d’any.

Alternatives de mobilitat

Mentrestant, al llarg d’aquest agost, caldrà utilitzar l’accés al vestíbul de Bergara. També estarà fora de servei fins al 9 de setembre l’ascensor del vestíbul Rambla i les persones amb mobilitat reduïda l’hauran d’utilitzar a Pelai-Bergara. A més, no estaran operatives les andanes de les vies 1 i 2. Tots els trens entren per les vies 3, 4 i 5, que assumeixen el 100% de les circulacions. Aquest canvi no provoca cap alteració de les freqüències.

Què s’hi ha de fer?

L’actuació a les vies consisteix a allargar-les per aconseguir prou distància de seguretat perquè els trens puguin fer l’entrada automàtica a l’estació. Aquesta maniobra és necessària per posar en marxa l’increment de freqüències a la línia Barcelona-Vallès. EL 2021 hi haurà 15 unitats noves que permetran rebaixar la freqüència de pas a cinc minuts dels trens que van a Terrassa i a Sabadell i als del ramal Tibidabo (L7).

En paral·lel, s’està remodelant completament el vestíbul per guanyar espai i fer més funcional l’estació. El vestíbul creixerà dels 470 metres quadrats actuals fins als 533.