(ACN i redaccio) Aquest dilluns han començat les obres a l’L1 del metro entre les estacions de Santa Eulàlia i l’Hospital de Bellvitge, uns treballs que s’allargaran fins al dissabte 29 d’agost per dur a terme una sèrie d’obres de millora de la infraestructura que són incompatibles amb la circulació de trens.

Els treballs afectaran 5,5 quilòmetres del recorregut i implicaran la renovació de la via en diferents trams i millorar els sistemes de drenatge. També es faran millores de senyalització ferroviària i s’adequarà la catenària. En total s’hi invertiran 4,6 milions d’euros.

Servei especial d’autobús

Per seguir donant servei als usuaris d’aquest tram de l’L1, mentre durin les obres s’ha habilitat un servei especial d’autobusos que surten des del carrer de la Riera Blanca, davant de la parada de Santa Eulàlia. Aquests autobusos fan el mateix recorregut que el metro i s’aturen a totes les parades afectades.

A més, també s’ha habilitat un servei de bus llançadora que connecta directament la plaça d’Espanya amb la parada d’Hospital de Bellvitge. Les dues línies especials d’autobusos tenen el mateix horari que el metro: des de les cinc del matí i fins a les 12 de la mitjanit.

Grafisme dels talls a l'L1 del metro l'estiu del 2020

Usuaris desprevinguts

Tot i que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va emetre diversos comunicats durant els últims dies, la majoria dels usuaris habituals de la línia s’han assabentat de la modificació aquest matí. “Ens ha agafat desprevinguts”, reconeix l’Angie Rodríguez, una usuària que es desplaça habitualment des de l’Hospitalet fins a Glòries.

Per orientar els usuaris que han de fer el transbord entre el metro i l’autobús especial, a les parades afectades hi ha diverses senyalitzacions. A més, durant el primer dia d’afectacions, personal de TMB ha informat els passatgers des de la mateixa andana i al carrer, davant de la parada d’autobús, un informador ha explicat els canvis als usuaris.

Els treballs a l’L1 formen part de les obres d’aquest estiu al metro de Barcelona, que també afecten la Línia 4.