Des de dissabte, 5 de desembre, i fins aquest dimarts, dia de la Puríssima, s’han fet, segons dades d’Aena, 510 operacions a l’aeroport del Prat. Una xifra que contrasta amb el pont de la Constitució de l’any 2019, en el qual es van registrar 3.335 enlairaments i aterratges.

Aquest dimarts, dia festiu del pont de desembre, està previst que s’enlairin i aterrin a l’aeroport del Prat 134 vols. L’any passat, en canvi, el nombre d’operacions d’aquest dia 8 de desembre es va enfilar fins a les 910. Es tracta d’un descens d’un 85,3 % dels vols motivat per les restriccions de mobilitat degudes a la pandèmia de coronavirus.

Els passatgers d’aquest dimarts s’han mostrat estranyats per la buidor de l’aeroport, però d’altra banda han valorat positivament el fet d’estalviar-se cues per facturar o recollir les maletes.

Totes les operacions es registraran a la T1 de l’aeroport del Prat, ja que des de finals de novembre la T2 està tancada per la manca de vols.

Una diferència abismal amb l’any passat

Si comparem els vols actuals amb els del pont de desembre del 2019 la diferència és abismal. L’aplicació Flight Radar permet veure de manera visual aquesta caiguda del nombre d’operacions.