Els agents cívics ja treballen amb una flota de vehicles 100 % elèctrics després d’incorporar tres motos de muntanya. Se sumen al cotxe i a les altres sis motos de ciutat, també elèctrics, en funcionament des del novembre. Els agents utilitzaran els nous models per moure’s sobretot per Montjuïc. Tenen una autonomia de 100 quilòmetres i es carreguen del tot amb només dues hores. Les 109 motos de l’empresa Barcelona Serveis Municipals (B:SM) seran completament elèctriques el primer trimestre del 2019.

Segons Lara Gómiz, responsable de la Unitat d’Agents Cívics, vehicles elèctrics com els que utilitzen permeten reduir les emissions de gasos contaminants, disminuir el soroll a la ciutat i abaratir costos. El model de les noves motos és Volta BCNForest, un disseny fet a Barcelona tot i que el vehicle s’ha fabricat a Figueres, a l’Alt Empordà. Volta Motorbikes és la marca que hi ha al darrere: es va crear el 2010 amb l’objectiu d’incorporar tecnologies respectuoses amb el medi ambient a les motocicletes i aportar solucions a la pol·lució.

Una flota completament elèctrica, afegeix Gómiz, “és una aposta molt ferma de l’empresa B:SM per millorar la mobilitat i fomentar el respecte al medi ambient”. La companyia municipal té una flota de fins a 109 motos. D’aquestes, 69 ja són elèctriques —entre les quals es troben les nou dels agents cívics— i es preveu que la resta també ho siguin el 2019. En el cas de la Unitat d’Agents Cívics, la intenció era precisament aconseguir que tots els vehicles (10 en total) fossin elèctrics el 2019, però la fita s’ha assolit un any abans.