El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha explicat que el Banc Europeu d’Inversions (BEI) està en disposició d’atorgar un crèdit de 750 milions d’euros per reactivar les obres del tram central de l’L9 del metro. En una entrevista a TV3, Font ha admès que el crèdit està assegurat en un 75-80 % i que per aconseguir-lo cal que hi hagi govern i que tiri endavant els pressupostos. Amb aquests diners, el Departament de Territori preveu reactivar les obres el 2019 i enllestir-les en uns cinc anys.

Ricard Font ha explicat que no caldria esperar fins al final per obrir el tram central i que la intenció seria anar posant en marxa estacions de forma progressiva. El tram central de l’L9, entre Zona Universitària i la Sagrera, està format per 11 estacions (Campus Nord, Manel Girona, Prat de la Riba, Sarrià, Mandri, el Putxet, Lesseps, Muntanya, Sanllehy, Guinardó i Maragall). El secretari d’Infraestructures ha reconegut que si hi ha govern i pressupost a la Generalitat, el 2019 es podrà tenir llest el pla per acabar tot el tram central i reprendre les obres.

En la mateixa entrevista, Font ha explicat que els treballs continuen en el ramal de l’L10 a la Zona Franca per poder obrir les estacions de Foneria i Foc Cisell, al passeig de la Zona Franca, aquest estiu. Les obres d’aquestes dues parades les va finançar l’Ajuntament amb una aportació de 40 M € a la Generalitat, diners que li va retornar amb la titularitat de diversos edificis. De cara al 2019, com ja es va anunciar, la Generalitat preveu obrir dues estacions més d’aquest tram a l’Hospitalet: Provençana i Ildefons Cerdà.