L’estudi de disseny Ànima Barcelona, guardonat amb dos premis a la Xina

Ànima Barcelona és un empresa de la ciutat que ha aconseguit endur-se el premi al millor estudi de disseny industrial d'un certamen internacional que se celebra anualment a Shenzhen, a la Xina. Un reconeixement que no és casual i que arriba després que els fabricants del xinesos s'hagin convertit en el seu principal client.

Els fundadors d'Ànima Barcelona són Diego Quiroga i Joan Manel Baqués, dos joves emprenedors barcelonins, exalumnes d'ELISAVA, que estan triomfant a la Xina. L'empresa va néixer el 2002 però van començar a treballar-hi dos anys més tard, quan una de les empreses per a les quals treballaven va traslladar la producció al país oriental. Ara el 70 % dels seus clients són fabricants xinesos.

Dos productes premiats

Una història empresarial d'èxit que s'ha vist reconeguda amb els dos guardons més importants de la Fira Internacional de Disseny Industrial de Shenzhen: el premi al millor estudi i també el premi al producte més innovador.

El primer guardó l'ha aconseguit gràcies al disseny d'un casc de monitorització neuronal que llegeix i interpreta els senyals neuronals amb finalitat mèdiques, com per exemple, el diagnòstic i la detecció de diferents patologies. El valor afegit, segons els seus creadors, és que han aconseguit donar-li un aspecte esportiu i més amable. "La majoria dels ginys que hi ha semblen gairebé més productes de tortura, que no pas de tipus mèdic", assegura Quiroga.

L'altre producte premiat com el més innovador és la motocicleta elèctrica VOLTA BCN. L'espai del dipòsit de benzina serveix per desar-hi el casc i hi han incorporat una connexió USB. La moto es fabrica a Figueres però duu el nom de la capital catalana pel seu reconeixement internacional.

La marca Barcelona com a capital del disseny

L'estudi té molt present que la marca de la ciutat és una de les millors cartes de presentació. Per això l'han incorporat al nom de l'empresa i d'algun dels seus productes.

Els dos emprenedors també viatgen sovint al país asiàtic i han après a tractar amb ells, i fins i tot, parlen una mica de xinès.