El sector del taxi trenca la treva estiuenca. Aquest dilluns ha començat una setmana decisiva que evitarà, o no, que tornin a la vaga contra les llicències de VTC, els vehicles de lloguer amb conductor. Els quatre sindicats inicien ronda de contactes amb els partits polítics per definir el decret llei que permetrà a autonomies i municipis decidir, si ho volen, sobre les llicències de VTC.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avançat en una entrevista a la Cadena SER que en els propers dies es presentarà la proposta definitiva perquè arribi al Congrés del Diputats el 14 de setembre i pugui tirar endavant. Ha defensat l’actuació del ministre de Foment, José Luis Ábalos, per intentar trobar l’equilibri entre un sector “hiperregulat”, com el del taxi, i un altre de “gens regulat”.

Un conflicte que va marcar l’actualitat al juliol

La tensió entre el taxi i les llicències de VTC va copsar els titulars de finals de juliol. Els taxistes es van aturar vuit dies i en van estar-ne sis acampats a la Gran Via, bloquejant-la. Amb la darrera resposta del Govern espanyol, van decidir paralitzar la vaga i iniciar una treva a l’agost. Això sí, sota l’amenaça de tornar a la lluita al setembre si no s’atenen les seves peticions.