Aquest cap de setmana l’Aeroport de Barcelona-el Prat viu uns dies d’activitat intensa. Per a molts, l’inici de setembre suposa la fi de les vacances i, per això, toca tornar a casa. Alguns escuren fins a l’últim dia abans de tornar a casa perquè aquest dilluns comencen a treballar.

Aquest diumenge s’enlairaran i aterraran 1.063 vols de l’aeroport, amb una oferta de 197.631 seients. En total, l’operació tornada per aire de les vacances d’estiu es completarà amb més de 4.000 vols entre divendres, 31 d’agost, i dilluns, 3 de setembre.

Uns que arriben… i d’altres que marxen

Una part dels catalans i barcelonins que no han fet vacances aquest agost aprofiten el primer cap de setmana de setembre per marxar. Uns ho fan per motius laborals, tot i que sempre hi ha moments per fer turisme, tal i com ha assenyalat una viatgera. En canvi, una altra que se’n va cap al Perú destaca que el setembre “és molt bona època” per fer vacances.

Vueling, epicentre de la polèmica aquest estiu

La companyia de baix cost Vueling ha acumulat aquest estiu cancel·lacions i retards a l’Aeroport de Barcelona-el Prat. Precisament per això, la Generalitat ha obert la porta a sancionar l’aerolínia si així ho requereixen els expedients de l’Agència Catalana de Consum.

No obstant això, aquest diumenge al matí ha estat tranquil a l’aeroport, tot i que alguns vols que han aterrat amb retard. Un d’aquests, amb origen a Sevilla, hauria d’haver arribat a l’aeroport barceloní aquest dissabte al vespre, però finalment ho ha fet el migdia de diumenge.