La titular del Jutjat d’Instrucció número 11 de Barcelona ha decretat aquesta la mesura cautelar, que afecta les dues línies del metro en què treballa el vigilant, encara que el fiscal havia demanat que la mesura d’allunyament s’estengués a totes les línies.

Els fets jutjats van passar l’11 de gener passat, quan una parella de vigilants van seguir dos presumptes carteristes que eren a la línia 5. Un dels sospitosos es va encarar amb un dels vigilants i el va amenaçar de mort. Una hora més tard, la mateixa patrulla va identificar el presumpte carterista a l’estació de Mundet de la línia 3 i les amenaces es van repetir. L’agent va comunicar els fets als Mossos d’Esquadra, que van detenir el sospitós a l’estació de Diagonal.

La jutgessa ha advertit el presumpte carterista que, en cas d’incomplir aquesta ordre d’allunyament, incorrerà en un delicte de trencament la mesura cautelar, amb penes més greus que les faltes de furt, per les quals els detinguts solen ser castigats amb una multa i no són empresonats.

En l’acte, assenyala que l’ordre d’allunyament no suposarà “cap molèstia per a l’interessat, que ni necessita utilitzar aquest mitjà de transport”. En tot cas, afegeix la magistrada, “sempre té al seu abast la possibilitat d’utilitzar l’autobús urbà”.