A les imatges es pot veure com els agents detenen i redueixen el jove amb força. Segons la versió dels testimonis, la detenció es va produir després que el noi demanés el número de placa a dos Mossos, que prèviament l'havien identificat. ÀNGEL MARTÍN, veí testimoni dels fets "La pela fue por pedirle el número de placa. Se lo pidió, no les gustó la idea, como no les gusta nunca y esta vez en vez de saltar por una multa han saltado pegando una paliza". La policia, però, ho nega. Segons el director dels Mossos, la patrulla va sospitar que el jove, de 22 anys i de nacionalitat dominicana, estava intentant vendre una tauleta electrònica robada i li van requisar. El noi, segons la policia, es va resistir al fet que s'enduguessin el dispositiu, dificultant que el cotxe dels agents pogués marxar. Va ser llavors quan el van detenir per atemptat a l'autoritat. ALBERT BATLLE, director dels Mossos d'Esquadra "El que diuen és: dona'ns l'ipad i demà vens a la comissaria i ens entregues el rebut, aquest és el tema. I ell és quan diu, aquest ipad ja no el veuré mai més. I és aquesta resistència a que se'n vagi el cotxe sense que se li retorni l'ipad. Això ni té cap tipus de paral·lelisme amb cap altre tipus d'actuació que en el passat hi hagi hagut en aquell entorn. I em refereixo a l'entorn de Ciutat Vella". El noi, amb antecendents policials, va ser posat en llibertat l'endemà. Els Mossos també han assegurat que facilitaran tota la informació necessària al síndic de greuges, que també ha obert una investigació d'ofici per aquests fets.

El vídeo, gravat per un veí del barri de Sant Pere i Santa Caterina i difós pel mitjà ‘Directa‘, mostra com quatre mossos d’esquadra detenen un home a la plaça del Pou de la Figuera, l’espai conegut també com a “Forat de la vergonya”. Segons aquest testimoni de la detenció i d’altres amb qui ha pogut parlar BTV, l’arrestat va demanar el número de placa a la policia i això va causar la reacció dels agents.

La versió dels Mossos d’Esquadra és una altra. Des d’aquest cos s’afirma que el jove va ser detingut per atemptat contra l’autoritat quan impedia la marxa del cotxe policial. S’indica, també, que l’home, de 22 anys, tenia antecedents policials, era sospitós de robatori i, per això, se li van requisar un iPad. En veure que els mossos s’emportaven la tauleta, l’home va intentar aturar el cotxe, segons aquestes mateixes fonts. El jove va ser detingut el 28 de gener i posat en llibertat l’endemà.

A les imatges es pot veure l’evolució dels fets des del principi, quan dos agents dels mossos a peu de carrer i dos més, que surten d’un cotxe de la policia, envolten l’home i el detenen fent ús de la força. Els agents agafen el jove, que mostra resistència, i l’estiren a terra. Al cap de 50 segons, en un moment de la gravació es comencen a sentir crits. Des del balcó, la persona que grava alerta els agents que està gravant les imatges i demana que algú avisi la Guàrdia Urbana. Alguns veïns s’apleguen a la plaça per veure la detenció, que dura tres minuts, fins que els agents fan entrar l’home dins el vehicle dels Mossos.

El Departament d’Interior ha obert una investigació interna per aclarir els fets, que van tenir lloc fa només dos dies a Ciutat Vella. Paral·lelament, el síndic de greuges, Rafael Ribó, també ha anunciat l’obertura d’una investigació d’ofici per una possible actuació “desproporcionada” dels agents. Ribó ha reclamat “informació detallada” de la detenció i la “màxima diligència i transparència” en la investigació.