Fa temps que els veïns del barri de la Salut es queixen dels problemes de mobilitat al barri per la gran quantitat de turistes que volen accedir al Parc Güell. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest divendres diverses mesures per millorar la convivència que inclou un reforç de les línies de bus 116, 24 i V19, les més saturades habitualment pels visitants, així com l’ampliació de l’àrea restringida i canvis en les parades de taxis de l’àrea. També ha decidit eliminar la venda d’entrades del parc a les taquilles per reduir el nombre de turistes que s’hi apropen.

Segons ha explicat la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Laia Bonet “els turistes són benvinguts, sempre ho hem dit, però sí que volem assegurar que tots plegats podem funcionar amb normalitat. Els que vivim i els que ens venen a visitar”.

Més busos en tres línies

El reforç de les línies de bus 116, 24 i V19, es traduirà en més vehicles, especialment els caps de setmana. Bonet ha explicat que a la Línia 116 ja s’ha inclòs un nou vehicle. En el cas de la Línia 24, hi haurà un bus més els dissabtes i un més els diumenges. Pel que fa a la Línia V19, serà un vehicle més dissabtes i dos diumenges. A més, durant tots els mesos d’estiu hi haurà cinc busos més disponibles que es distribuiran en funció de les necessitats.

Només es vendran entrades per internet

A partir de l’1 de juliol, a més, s’eliminarà la venda d’entrades al parc a les taquilles i qui hi vulgui accedir, l’haurà de comprar sempre per internet. Segons Bonet “d’aquesta manera incidim sobre un 15 % dels visitants del parc, que té uns 4,4 milions l’any”. Abans de suprimir la venda a les taquilles es farà una campanya informativa.

Es triplica l’àrea d’accés restringit als cotxes

L’Ajuntament també ampliarà l’àrea d’accés restringit al trànsit i col·locarà una nova pilona al carrer de Pare Jacint Alegre, amb Escorial. Això impedirà l’accés dels vehicles que no siguin dels veïns. La pilona substituirà l’actual, situada al carrer de Marianao amb la rambla de Mercedes i suposarà triplicar l’àrea restringida.

De fet, només podran accedir a aquesta zona els taxis que donin servei als veïns. Els que portin turistes, en canvi, no podran passar. Ara bé, es preveu que aquesta mesura no es posi en funcionament fins d’aquí a 10 mesos, ja que primer cal licitar-ne les obres.

Canvis en les parades de taxis

Un altre dels canvis afecta directament a les parades de taxis. La parada situada a la rambla de Mercedes —que quedarà dins de l’àrea restringida— s’eliminarà i es traslladarà a la cantonada del carrer de la Mare de Déu de la Salut amb el carrer de l’Escorial. A més, s’ampliarà la parada situada a la carretera del Carmel, que passarà de 4 a 12 places.