Els veïns que viuen a tocar del Parc Güell estan al límit amb els problemes de mobilitat que hi ha a la zona i en donen part de culpa als taxis. Es queixen del col·lapse de trànsit, soroll constant i contaminació, que les últimes setmanes han anat a més amb el repunt de turisme.

Demanen que es tregui la parada de taxis

Fa temps que l’Ajuntament de Barcelona treballa per arreglar la mobilitat de la zona i des del districte de Gràcia s’ha reconegut a betevé que s’està estudiant la manera de solucionar la mobilitat en aquest punt de la Salut. La parada de taxis ha canviat d’ubicació fins a cinc vegades en els últims nou anys. Ha estat al carrer d’Olot, al de Marianao i al de Larrard (primer a una banda de carrer i després a l’altre) i ara la trobem a la rambla de Mercedes.

Els veïns estan cansats de queixar-se. Hi ha gent que ja han marxat de la zona perquè veuen impossible conviure amb els taxis. Així ho explica Gisela Cano, una de les veïnes, que encara aguanta, tot i que creu que és inviable conviure amb els taxis i demana que es treguin d’aquest parada perquè la situació no es pot allargar més: “Ha arribat un moment que no podem viure, aquí no poden accedir tants taxis, perquè no podem descansar”, “hi ha cops de clàxon constants i baralles entre taxistes”, afegeix.

Ha arribat un moment que no podem viure aquí
Gisela Cano, veïna
taxis park guell

La pilona agreuja els problemes de mobilitat

En tots els casos els veïns denunciaven col·lapse circulatori, soroll i contaminació. Menys el carrer d’Olot, on hi ha l’entrada principal al parc, la resta són carrers d’una sola direcció i costeruts, dos fets que compliquen el trànsit. Segons el veïnat, la parada de taxis actual, a la rambla de Mercedes, té un tema afegit: la pilona.

Expliquen que els taxis han agafat la mala costum de desencotxar al mig de la cruïlla, entre la rambla de Mercedes i el carrer del Pare Jacint Alegre, abans d’accedir a la parada de taxis. Això entorpeix la circulació de la resta de vehicles i es creen embussos, en especial perquè amb la pilona estan obligats a fer marxa enrere quan venen altres cotxes.

taxis park guell

S’estudiarà com millorar la mobilitat de la zona

Ara, s’estan començant a organitzar: estan recollint signatures i s’estan posant en contacte amb diferents associacions de veïns de la ciutat amb problemàtiques semblants per fer més força. El districte de Gràcia, de la seva banda, ha reconegut que és coneixedor de la problemàtica i que estudiarà accions per millorar la mobilitat d’aquest punt.