L’anunci de la Generalitat d’instal·lar una gran dessalinitzadora flotant al port de Barcelona per combatre la sequera a Catalunya ha generat “sorpresa, decepció i preocupació” a l’Ajuntament. Així ho ha qualificat la primera tinenta d’alcaldia Laia Bonet aquest dijous en una roda de premsa. Bonet ha lamentat que la proposta ha estat feta de “manera unilateral i sense haver-la contrastada” amb altres administracions, i tot plegat ho ha titllat d'”irresponsable”.

Bonet ha acusat l’executiu català de fer electoralisme amb la mesura. Ha dit que la manera de tirar-la endavant, sense parlar-ne abans amb el grup de treball d’emergència per sequera, “és més propi d’un partit polític que està en campanya que no pas d’un govern en acció”. “Hem treballat molt bé, però de sobte el grup de treball ha saltat pels aires”, ha dit Bonet.

Dubtes sobre l’impacte que tindrà

El govern municipal tem l’impacte que pot tenir aquesta mesura en la resta d’inversions estructurals que es necessiten per cobrir els hectòmetres que falten al sistema d’abastament d’aigua. Bonet ha recordat que hi ha projectes dibuixats sobre l’ampliació d’aquesta xarxa que “fa temps que estan fets i que no s’ha executat”. En aquest context, assenyalen, apareix una inversió que no se sap si posarà en crisi altres inversions per cobrir escenaris del futur.

Bonet ha explicat que l’Ajuntament sap ben poc del projecte de la dessalinitzadora, més enllà del pressupost. Assegura que, per sentit comú, és millor que veure els vaixells transportant aigua. Tanmateix, critica que aquesta solució “serà temporal i d’aquí a un temps se la trauran de sobre”. I ha sentenciat: “Aquesta improvisació ens demostra que també hi ha la mateixa improvisació en la viabilitat de la infraestructura“.