La línia de Bus del Barri 116, que connecta els barris de Gràcia i la Salut, ja no apareix a les cerques del Google Maps com a mitjà de transport públic que permet arribar fins al Parc Güell, segons ha pogut comprovar betevé. Precisament, fa dos mesos l’Ajuntament es va comprometre amb els veïns a intentar eliminar les referències a internet on sortís aquest bus per anar fins a la porta principal del parc.

La supressió del 116 al mapa es produeix tant si es fa la cerca des del centre de la ciutat, com si es fa des d’algun punt del barri de Gràcia. També afecta l’aplicació de TMB.

El veïnat, satisfet

Tot i que els veïns desconfiaven que la mesura fos efectiva, han comprovat amb sorpresa que l’eliminació del bus a Google Maps funciona i la línia va molt més descongestionada. Observen que els turistes deixen passar el bus a la parada que hi ha davant del Parc Güell. Cèlia Suay, de l’AV Park Güell – la Salut – Sanllehy en fa una valoració positiva: “Érem molt escèptics amb aquest mesura però ara estem veient que dona bons resultats”.

Els usuaris habituals del 116 s’havien queixat de la saturació que patia la línia a certes hores del dia pel gran nombre de turistes que l’agafaven. De fet, el veïnat va recollir 1.600 signatures per demanar més freqüència del Bus del Barri, saturat de turistes.

Rutes alternatives per als turistes

Els turistes que volen arribar ara al Parc Güell amb transport públic ho fan amb altres línies de bus com la 24 o la V19, que els deixa a l’accés de la carretera del Carmel. També poden arribar amb metro fins a la plaça de Lesseps o amb els busos D40 i H6 que els deixa a la travessera de Dalt, però d’aquesta forma han de fer un trajecte a peu de gairebé 10 minuts de pujada fins a l’entrada principal del carrer d’Olot.

.