carril bici plaça catalunya

Eixample Respira ha presentat al districte una sèrie de propostes per millorar el transport públic i la mobilitat als seus barris. Entre les iniciatives de l’entitat hi ha la pacificació de l’entorn de la plaça de Catalunya, dedicant la calçada al transport públic i a les bicicletes i patinets. També proposen que es pacifiquin tots els entorns escolars del districte així com els entorns dels hospitals i les residències de gent gran. Puntualment, durant la campanya de Nadal, proposen que també es pacifiquin les zones comercials i que tenen enllumenat.

A banda, reclamen que s’elimini la possibilitat d’estacionar vehicles al carril bus durant els caps de setmana i festius —consideren que així es milloraria el servei d’autobús—, que es facin nous carrils bici verticals a carrers com Aribau, Muntaner o Entença, entre d’altres, o que es faci efectiu el Dia sense Cotxes a l’Eixample.

L’entitat també reclama que es facin canvis en la gestió de la mobilitat, amb mesures com canviar la freqüència de semàfors del carrer d’Aragó per aconseguir que els vehicles redueixin la velocitat i evitar que s’utilitzi com a zona de pas, o ampliar el temps que tenen els vianants per travessar les grans avingudes com el carrer d’Aragó, la Gran Via o la Diagonal entre d’altres.

Demanen eliminar les motos de les voreres i el peatge urbà

Segons Eixample Respira són totes “propostes fàcils d’implementar durant els propers dos anys i que no requereixen grans inversions” i així li van fer arribar al regidor del districte Jordi Valls en una reunió que van mantenir aquest dijous a la tarda. A més, també li van proposar algunes iniciatives per aplicar al conjunt de la ciutat, com per exemple, eliminar la possibilitat que les motos aparquin a la vorera, instaurar un peatge urbà o implantar el límit de 30 km/hora a tota la ciutat. A més, els membres de la plataforma també van aprofitar l’ocasió per mostrar el seu desacord amb les obres que s’estan fent al Parc de Joan Miró i amb la iniciativa d’organitzar una exhibició de Fórmula 1 pel centre de Barcelona.