En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, que té lloc del 16 al 22 de setembre, la il·lustradora i entusiasta de la bicicleta Maria Vidal ha portat les seves alforges de cartró a la Biblioteca Sofia Barat. En difon l’ús i mostra les possibilitats que tenen per anar a l’escola, d’excursió, portar el berenar, llibres, etc. Cada nen ha muntat les seves alforges i les ha decorades.

Alforges per portar-hi de tot

La il·lustradora Maria Vidal difon la passió per la bicicleta en un taller. Explica als nens com, per poder fer tot allò que li agrada sense haver de deixar la bici, es va decidir a muntar-hi unes alforges de cartró.

La Maria diu que sempre comença el taller traient llibres i altres objectes de la bicicleta, per demostrar que són útils, i quan veu que els nens ja tenen moltes ganes de posar-s’hi, doncs comencen a muntar les alforges.

Taller a la Biblioteca Sofia Barat

Els petits les han decorades al seu gust amb diversos motius i colors. Un dels que més ha agradat és el de les bicicletes. La Júlia Rocandio, per exemple, ha triat aquest motiu perquè voldria que tothom anés en bicicleta i així no hi hagués tanta contaminació. Assegura que així es viuria molt millor i no es notaria tant la diferència quan tornéssim a la ciutat després d’un dia a la muntanya.

En el taller, han après que a la bici hi poden portar de tot. La Gina Niubó troba que és fantàstic tenir les alforges posades quan vagi a fer alguna excursió, i ja té previst posar-hi coses de menjar i també joguines. 

L’activitat, organitzada per la Biblioteca Sofia Barat en el pati del centre, ha acollit una dotzena de participants que han pogut marxar cap a casa amb les alforges instal·lades a les bicicletes.