enquesta ZBE Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit anul·lar l’ordenança de la ZBE Barcelona que havia posat en marxa l’Ajuntament, una decisió judicial que el tribunal argumenta que pren per la “manca d’informes” que avalin aquestes restriccions, així com una “excessiva restricció de tipus de vehicles afectats”. La sentència encara no és ferma i el consistori té un termini de 30 dies per presentar un recurs. Per això, la ZBE encara continua vigent.

Volem conèixer la teva opinió sobre la decisió del TSJC. Et sembla bé que s’anul·li la ZBE a Barcelona? Posem a la teva disposició tres respostes. Bé, malament o si creus que no hauria de ser una decisió judicial.

Loading…

El balanç de la ZBE: 609.000 desplaçaments menys

Tot just una setmana abans de l’anunci del TSJC sobre la ZBE, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, va detallar que el desplegament de la zona de baixes emissions (ZBE) ha permès reduir 609.000 desplaçaments de vehicles més contaminants, des de l’entrada en vigor l’1 de gener del 2020. Això ha fet baixar un 11 % els nivells de NO2 a Barcelona.