Les xarxes socials s’han fet ressò aquest dijous de la perillosa maniobra d’un conductor d’autobús de TMB  al barri de les Roquetes, i no a la Trinitat Vella, com s’havia dit inicialment per Twiter. L’usuari @ManuGon89977609 ha estat el primer a difondre un vídeo en què es veu un bus —segons l’usuari— de la Línia 11 fent maniobres amb dificultats en un revolt molt tancat del carrer de Jaume Pinent.

De fet, el vídeo mostra com l’autobús puja a la vorera per poder fer el gir, i la malmet. I no només això, sinó que també doblega alguna de les pilones que hi ha i l’acaba arrencant i, fins i tot, s’emporta un fanal, que acaba caient a plom a terra. En aquell moment a la zona hi ha almenys dos vianants caminant a pocs metres de l’autobús.

En un altre vídeo d’un segon tuitaire es veu com ha quedat el carrer després de passar-hi el bus, i s’evidencia que han estat diverses —i no només una— les pilones malmeses.

Un error de ruta del conductor

Segons fonts de TMB, l’origen d’aquest incident va ser un error de ruta del conductor. De sobte es va trobar atrapat en carrers massa estrets i va optar per fer aquest gir perquè no podia fer marxa enrere. En aquell moment l’autobús no transportava viatgers i el conductor en va sortir il·lès. L’autobús, en canvi, va ser retirat de la circulació perquè també va quedar malmès.

Els fets van passar aquest dijous cap a les dues del migdia al carrer de Jaume Pinent, a Roquetes. Quan el conductor va ser conscient de l’error, va trucar al centre de control de TMB i va donar l’avís. L’empresa va avisar la Guàrdia Urbana, que va anar fins al lloc dels fets. Els agents van obrir l’atestat i van efectuar la prova d’alcoholèmia al conductor, que va resultar negativa.