En Juanjo Montiel és cec de naixement. Sempre va acompanyat del seu fidel gos pigall, el Wurst. El 12 de juny, sortint de la feina, va demanar un taxi a través de l’aplicació MyTaxi. El conductor li va trucar quan va arribar al lloc pactat i li va preguntar on era. Quan el Juanjo li va donar les indicacions perquè el localitzés, el taxista va penjar el telèfon i va marxar amb el vehicle a tota velocitat. No li va donar explicacions ni atendre les seves trucades.

Aquesta no és la primera vegada que un taxista es nega a portar en Juanjo i el seu gos pigall. Assegura que li ha passat una dotzena de vegades. Cansat de ser rebutjat per portar gos guia va decidir denunciar els fets a Twitter i les seves piulada han tingut milers de reaccions per part dels internautes.

D’altra banda, el Juanjo anima a no criminalitzar el col·lectiu dels taxistes, que en altres ocasions li han fet costat. Davant d’un equip de betevé va demanar un taxi a través de la mateixa plataforma i no va tenir cap problema. El conductor, l’Asad, escolta atent la història del Juanjo i s’indigna. “Molt malament, no podem denegar el servei als que porten gos i no hi veuen“, diu.

El taxista ha estat expulsat de MyTaxi

El taxista que va deixar penjats el Juanjo i el Wurst era a la plataforma MyTaxi, que fa d’intermediària entre l’usuari i el conductor. L’empresa ha lamentat els fets i s’ha posat en contacte amb els dos implicats. Finalment, ha expulsat el taxista de la plataforma. Podrà continuar treballant però no podrà accedir a clients a través de l’aplicació.

MyTaxi també ha denunciat els fets a l’Insitut Metripolità del Taxi, a qui ha facilitat el número de llicència. L’IMET, per la seva banda, diu que la normativa és molt clara: cap taxista no es pot negar aportar un cec amb el gos pigall a bord. Finalment, el Juanjo estudiarà denunciar els fets per vies legals, una opció que s’ha plantejat altres vegades però que mai no ha tirat endavant, almenys de moment.