Una cinquantena de persones, amb els seus gossos, s’han concentrat aquest diumenge al Parc de Sant Martí per exigir un espai amb bones condicions per als animals. Demanen a l’Ajuntament que adeqüi un espai al barri amb gespa i arbres i que no es plantegi separar les races petites de les grans.

Es dona la circumstància que el projecte de l’àrea de gossos de Sant Martí, que havia de ser una de les més grans de tota la ciutat, es troba en aquests moments paralitzat. Fa una setmana, fent tasques per adaptar l’àrea de gossos, es va trobar que part del sòl del Parc de Sant Martí conté restes d’elements contaminants, com plom i pesticides. Podrien ser restes de l’antiga indústria de tints i colorants de roba que hi havia al mateix lloc.

Ara la construcció de l’àrea de gossos està aturada perquè se n’està analitzant el terreny i cal extreure uns dos metres de profunditat de terra. Tot i així, els propietaris dels gossos demanen que el consistori cerqui un espai més adient al barri i que no s’eliminin les zones on els animals poden córrer. Tenen previst entregar instàncies a l’Ajuntament aquest dilluns per fer-los arribar les seves peticions.