La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, explica que s’han disposat elements nous del mobiliari urbà a la plaça Reial. Són papereres, bancs i altres elements que ajuden a delimitar una àrea de càrrega i descàrrega pels camions. “És un petit canvi, bàsicament per evitar l’ocupació massiva” de la plaça per part d’aquests vehicles.

Temps per a la càrrega i descàrrega, punt de debat

La nova AreaDUM està en fase de proves fins dilluns vinent. Durant aquests dies, els conductors que incompleixin seran informats, però no sancionats. La durada de l’estacionament és un dels temes on els comerciants creuen que poden sorgir problemes.

El president de l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, Enric Gimeno, reconeix que tot i que encara no ha passat prou temps per veure els efectes de la nova regulació i de l’AreaDUM, els transportistes “estan molt amoïnats” perquè  “creuen que mitja hora d’aparcament és molt poc temps per fer la seva feina”.

L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial no descarta fer, més endavant, una proposta al districte de Ciutat Vella per ampliar el temps d’estada. Tot i això, està satisfeta amb la nova àrea perquè representa l’alliberament de vehicles del centre de la plaça.