Segons fonts municipals, la platja de gossos de Llevant no estarà oberta fins al mes de juliol

. Des del consistori expliquen que no s’habilitarà l’àrea fins a l’aprovació definitiva del decret d’animals domèstics a les platges de la ciutat de Barcelona, que actualment està en fase d’exposició pública.

Segons la normativa municipal, els gossos no poden accedir a les platges de la ciutat (amb l’excepció dels gossos d’assistència) durant la temporada de bany. Per això, aquest endarreriment en l’obertura comporta que durant un tot el mes de juny els animals no tinguin permès l’accés a cap platja de la ciutat, fet que està provocant certa confusió entre els propietaris de gossos.

Les tanques no hi són, però els gossos sí

Malgrat la prohibició municipal i que l’àrea no està llesta, aquests dies es poden veure gossos a la platja de Llevant

. Alguns propietaris s’han sorprès en arribar-hi i veure que encara no hi ha les tanques instal·lades, però han decidit accedir-hi igualment amb els seus animals. D’altres, fins i tot, han pensat que hi havia hagut canvis i que aquest any els gossos no tenien limitacions a la platja. La gran majoria , doncs, no han estat conscients del retard en l’obertura.

De fet, la confusió ha portat alguns usuaris a preguntar a la Guàrdia Urbana si podien accedir o no a la sorra. Un d’aquests assegura que els agents els han respost que, arran de la manca de delimitació de l’espai, farien els ulls grossos amb la presència de gossos, perquè, si no, aquests animals no podrien accedir a cap platja de la ciutat.

L’àrea de gossos mantindrà l’aforament de 100 animals

Aquest estiu l’àrea de gossos mantindrà els 1.250 metres quadrats, després que l’any passat se n’ampliés la superfície. Per tant, seguirà tenint capacitat per a 100 gossos, tot i que els propietaris en demanaven una nova ampliació.

El consistori assegura que consolida aquesta iniciativa perquè ha estat avalada per les conclusions positives de les proves pilot del 2016 i 2017 de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, els departaments de Gestió i Protecció dels  Animals, del Cicle de l’Aigua, de Neteja i Gestió de Residus i la Guàrdia Urbana, i per la bona valoració dels usuaris, que van puntuar-la amb un 7,7.