La campanya de vacances d’estiu d’aquest any és més atípica que mai. Les quarantenes que països com Bèlgica o el Regne Unit imposen als viatgers provinents de Barcelona o la por de contagiar-se de coronavirus han portat molts barcelonins a gaudir d’unes vacances més senzilles i també més a prop. És per això que, a l’estació de Sants, el trànsit de viatgers s’ha mantingut durant aquest cap de setmana i només ha caigut un 14 %, ha passat de 75.000 viatgers durant la mateixa època de l’any passat, a 60.000.

El moment de fer turisme local

Segons molts usuaris “ara és el moment de fer turisme per la nostra terra”. Redescobrir el país i viatjar a zones properes ha estat l’alternativa més segura per a molts barcelonins que no volien renunciar a fer vacances. La destinació preferida ha estat la Costa Brava, però alguns passatgers també han fet desplaçaments fins a Múrcia o bé fins a Andalusia. En definitiva, les ubicacions amb platja del país han estat les més sol·licitades.

Molts motius per no sortir d’Espanya

Són moltes les raons que ens han donat els viatgers per quedar-se a fer turisme dins del país. Les quarantenes obligades que imposen alguns països, la por de no poder tornar a casa per culpa d’un confinament o inquietud de contraure o contagiar el virus són els principals motius, segons els viatgers, per quedar-se fent turisme local.