Aeroport

El ministeri d’exteriors belga ha actualitzat la llista de zones on no recomana traslladar-se pel nombre de casos de coronavirus i, a partir d’aquest dissabte 1 d’agost, prohibeix viatjar a Barcelona. La capital catalana se suma així a Navarra i també a Lleida i Aragó, zones on fa una setmana ja s’havien vetat els viatges no essencials.

Bèlgica obliga, a més, fer una quarantena de 14 dies i un test PCR a tots els viatgers procedents de Barcelona un cop es retorni al país. La prova també és obligatòria si s’hi arriba des d’un país situat fora de la zona Schengen o de les zones classificades com a roges.

Aeroport

Quarantena i testos, per països

El web del ministeri belga classifica les regions entre verdes, taronges i vermelles, segons el grau d’evolució de la pandèmia. Juntament amb Barcelona, a la banda roja, també hi ha zones del Regne Unit (Leicester), França (Mayenne), Romania, Suïssa o Bulgària. En tots aquests punts, està prohibit traslladar-s’hi si no és per un viatge essencial. A més, Bèlgica també obliga a fer quarantena si es retorna d’Estònia, Irlanda, Letònia, Lituània, Noruega, Eslovènia o els Països Baixos.

Així mateix, a partir de l’1 d’agost, qualsevol persona que torni a Bèlgica procedent de l’estranger o que hi passi més de 48 hores haurà d’omplir un formulari d’identificació.