ferrocarrils

(ACN) Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) realitzarà obres de millora a la línia L7 entre les estacions de Gràcia i Plaça Molina el cap de setmana del 15 i 16 de febrer. L’actuació servirà per substituir la catenària flexible per una de rígida a la via 1 entre aquestes dues estacions. Amb motiu d’aquestes obres, el servei es veurà afectat des de les 22 hores del divendres 14 de febrer fins a la finalització del diumenge 16, de tal manera que es garantirà la totalitat de l’oferta habitual de l’L7 entre Barcelona – Plaça Catalunya i Avinguda Tibidabo, però es modificaran els horaris.

Tot i mantenir l’oferta, quedarà fora de servei la via 3 de l’estació de Gràcia i totes les circulacions es faran per la via 4. De la mateixa manera, a l’estació de Plaça Molina la via 1 també quedarà fora de servei i totes les circulacions es faran per la via 2.

La catenària rígida aporta més fiabilitat que la flexible perquè no està sotmesa a les tensions mecàniques dels conductors. Actualment, el 84 % dels trams en túnel de la línia Barcelona-Vallès ja disposa d’aquesta. La previsió és que al ramal de l’Avinguda Tibidabo es vagi substituint de manera progressiva entre el 2020 i el 2021.

Durant el mes de gener, FGC ha augmentat lleugerament el nombre de viatgers després de l’entrada en funcionament de la ZBE.