El col·lapse ha començat a quarts de quatre de la tarda. La freqüència de pas dels combois de la Línia 1, d'uns tres-quatre minuts, no ha estat suficient per absorbir el volum de gent que hi volia accedir. Això s'ha traduït en imatges com aquestes. A l'estació de metro d'Arc de Triomf els Mossos han hagut d'impedir el pas a les andanes durant una bona estona. El motiu, que els metros direcció a la Meridiana anaven tan plens que no hi cabia ningú més. Imatges similars s'han vist a les estacions d'Urquinaona i de Catalunya, on també s'han hagut de regular els fluxos de gent. A diferència del metro, el trànsit rodat no ha suposat cap problema per a la mobilitat a Barcelona. Ben pocs han optat pel vehicle privat i els qui ho han fet han pres precaucions. Com estava previst el trànsit a la Meridiana ha quedat tallat a les tres de la tarda. La Guàrdia Urbana ha desviat el trànsit provinent dels accessos nord cap a les rondes, que, tot i això, no han patit retencions. Als carrers transversals a l'avinguda, com el de Las Navas de Tolosa, s'ha hagut de tallar el trànsit abans del que estava previst, cap a dos quarts de quatre. A aquella hora la Meridiana ja era plena dels més previsors. Els qui no ho han estat tant han hagut de córrer. El col·lapse del metro ha fet que més d'un no hagi estat puntual al moment culminant de la via, les 17 i 14 minuts.

Tot i que el metro ha mantingut aquest 11 de setembre la freqüència de pas d’un dia feiner, entre tres i quatre minuts, el servei s’ha acabat col·lapsant a causa dels milers de persones que s’han decantat per aquest transport per anar a la Meridiana. Els trens han anat molt plens durant tot el dia però ha estat cap a quarts de quatre de la tarda quan el metro ha superat el seu límit. Hi havia tanta gent dins els trens que els que esperaven no hi podien pujar. I això ha fet que les andanes s’omplissin en excés. En vista d’això els Mossos d’Esquadra han regulat el pas a l’exterior, a les entrades de les estacions. Molts dels que s’hi esperaven han optat per anar caminant cap a la Meridiana. Alguns, a causa del col·lapse no han arribat a temps al moment culminant de la Via, les 17 i 14 minuts.

Quan ha acabat la mobilització ha calgut, de nou, regular l’accés a les entrades de les estacions que es troben a la Meridiana.

Alguns passatgers també s’han queixat de la calor que hi feia als combois, plens de gom a gom. Segons han explicat a BTV en alguns casos l’aire condicionat no funcionava. Una dona s’ha arribat a desmaiar a l’estació de Catalunya fet que ha obligat a aturar el servei de la Línia 1 durant uns minuts.

El trànsit rodat, pràcticament desaparegut

A diferència del metro, el trànsit rodat no ha suposat cap problema per a la mobilitat a Barcelona. Ben pocs han optat pel vehicle privat i els qui ho han fet han pres precaucions com, per exemple, aparcar lluny de la Meridiana. Com estava previst el trànsit a la Meridiana ha quedat tallat a les tres de la tarda. La Guàrdia Urbana ha desviat els cotxes provinent dels accessos nord cap a les rondes, que, tot i això, no han patit retencions. Als carrers transversals a l’avinguda, com el de Las Navas de Tolosa o el d’Aragó s’ha hagut de tallar el trànsit abans del que estava previst, cap a dos quarts de quatre a causa del volum de gent que anava arribant.