"Els ciutadans que participaran en la via lliure han fet cas de la recomanació de l'organització i han anat arribant progressivament a la ciutat. A partir però de les 12 del migdia s'ha intensificat l'anar i venir de gent, un exemple és la L1 de metro de la plaça de Catalunya on moltes persones venien des de rodalies o els autobusos amb la intenció d'utilitzar el metro perquè els porti al tram que se'ls ha asignat. A l'estació de Sants la situació era tranquil•la, no hi ha hagut problemes en el trànsit ferroviari ja que gràcies a un acord entre el sindicat de maquinistes i Renfe s'ha desconvocat la vaga que hi havia prevista per avui." "Venim de Flix, hem vingut en cotxe particular perquè no teniem lloc al bus i en tren com que hi havia vagues no sabíem i ens hem arriscat a venir en cotxe." "Venim de Molins, en tren, i ens hem planificat el dia per anar al tram que ens ha tocat i dinarem per aquí." "Nosaltres venim de Manresa i Igualada i hem agafat els FGC per venir fins aquí. Ara agafarem el metro i anirem cap a la Meridiana."

A l’estació de Sants la situació ha estat tranquil·la durant tota la jornada, a diferència del centre de la ciutat. Viatgers que arribaven d’altres municipis de Catalunya explicaven que moltes persones han anat directament amb els trens de Rodalies a les estacions del Clot i de la plaça de Catalunya per estar més a prop del recorregut. Tots els ciutadans coincidien a destacar la normalitat en el servei ferroviari, després que un acord d’última hora entre el sindicat SEMAF i la companyia ferroviària ha permès que es desconvoquin les aturades previstes durant la Diada.

La situació a la plaça de Catalunya era diferent ja al migdia. Els passatgers dels trens de Rodalies han pujat als trens en l’horari previst, però ja explicaven que els vagons començaven a anar ben plens. Situació similar a la que s’ha viscut a l’L1 de metro, que anava plena durant tot el recorregut, especialment al seu pas pel centre de Barcelona. Moltes de les persones que participaran en la reivindicació han arribat a la ciutat en Ferrocarrils i trens de Rodalies, i n’hi ha que han optat pel cotxe però han aparcat en altres barris de la ciutat i han començat a desplaçar-se en metro per arribar al centre de la ciutat. Tot i l’augment en l’afluència de viatgers, la majoria han fet cas de la recomanació de l’organització i han arribat progressivament a la ciutat, fet que ha evitat grans aglomeracions almenys durant el matí.