La pluja ha fet la guitza a primera hora però després els operaris han pogut continuar amb el muntatge dels altaveus. El mateix ha passat amb els voluntaris i encarregats de preparar les parades a cada tram de la Via Lliure. RICARD TÀPIES, territorial Sarrià-Sant Gervasi "És una logística complicada perquè hem de repartir moltes samarretes, molt material de marxandatge." JOSEP AGUT, voluntari de la Via Lliure "Ara el que fem és senyalitzar. Un cop acabat això, ens esperem a les 15h i marcarem la Via Lliure que és per on ha de passar el punter." Avui, la Meridiana centrarà totes les mirades i els veïns han aprofitat per mostrar el seu posicionament amb el procés sobiranista, ja sigui a favor... o en contra. Molts han aprofitat el matí per fer les compres necessàries per a la cita però d'altres han estat més previsors. "Teniem unes estelades al balcó i amb un pal d'escombra les hem lligat. Fa dies que sabem això i la meva mare ha treballat molt fent els punters a casa. I venim d'hora per no trobar trànsit i per reivindicar la independència de Catalunya." Samarretes blanques i estelades amunt i avall sense parar. Una afluència de gent que també s'ha fet notar als bars i restaurants del voltant. JOAN GONZÁLEZ, propietari del bar Sa Patata "En principi estava jo sol i després han vingut la meva dona i el meu fill per reforçar una mica perquè sinó era impossible." "Volíem dinar aquí i els restaurants estan tots plens." "Farem un cafè aquí i a passar les hores fins que sigui l'hora d'anar al nostre tram." Aquesta tarda es tallarà la circulació, moment en què la multitud ocuparà els set quilòmetres de calçada que hi ha a la Meridiana. Mentrestant, els que arriben en cotxe a la ciutat no volen esperar a la tarda per fer-se sentir.

Els més previsors han arribat hores abans de la manifestació amb la indumentària adequada per a la cita: estelada i samarreta blanca de la Via Lliure. Alguns han portat de casa pancartes fetes amb pals d’escombra i estelades, mentre que d’altres han comprat els complements a les paredes que hi ha a cada tram de la via.

Durant tot el matí, l’afluència de gent ha estat constant a l’avinguda Meridiana i als carrers del voltant i això ho han notat també els bars i restaurants de la zona, que preveien l’arribada de molts clients durant la tarda però no a primera hora. Com, per exemple, el propietari del bar Sa Patata que, assegura, ha demanat l’ajuda extra de la seva dona i fill per poder assumir tot el volum de feina. Alguns dels assistents més matiners han afirmat a BTV que volien dinar a Barcelona però quan han trucat per reservar “estava tot ple”.

L’arribada de la gent ha anat impregnant la Meridiana d’un ambient festiu i, alhora, reivindicatiu. Els cotxes que han entrat a la ciutat per l’avinguda no han esperat per fer-se sentir i, decorats amb estelades, han tocat el clàxon per fer-se veure. També s’han començat a sentir crits a favor de la independència entre els vianants que ja rondaven per la via.