A tocar de l'urna simbòlica del 27-S, la capçalera d'autoritats ha estat ocupada majoritàriament pels caps de llista de Junts pel Sí. La mirada, posada més enllà d'aquesta Diada. RAÜL ROMEVA, candidat de Junts pel Sí "El que tenim és una clara voluntat de resoldre un tema que fa molt de temps que està encallat, de l'única manera que ho sabem fer: per la via i la força de les urnes." ORIOL JUNQUERAS, número cinc a la llista de Junts pel Sí "Farem tot el possible perquè aquesta sigui l'última Diada abans de la independència de Catalunya, i per tant que el proper Onze de Setembre sigui un Onze de Setembre des d'una Catalunya independent." Presència també a la primera fila de representants de la CUP, que han posat l'accent en la mobilització ciutadana. ANTONIO BAÑOS, candidat de la CUP "Estic a més particularment content que sigui a l'avinguda Meridiana. Sóc veí de la Meridiana de tota la vida i crec que és una gran metàfora de totes les Catalunyes possibles." Entre moltes cares conegudes del món civil, dues absències: la de l'encara president de la Generalitat, Artur Mas, i la de l'alcaldessa, Ada Colau. Sí que hi han acudit altres membre del govern municipal, com Gerardo Pisarello i Jaume Asens. Ho han fet a títol individual i de fet no han volgut fer declaracions. Els regidors de l'oposició han destacat el protagonisme de Barcelona en la reivindicació. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "La Meridiana és un meridià, apunta cap al nord. Hem trobat el nord i sabem cap a on hem d'anar." XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "O som capaços de fer un salt endavant o estem equivocats i ens prendran la mida i ho passarem malament." MARÍA JOSÉ LECHA, regidora de la CUP "Ha de ser el tret de sortida de tot el procés constituent i d'enfortiment del poder popular." El pas del gran punter per davant de la capçalera ha estat un dels moments culminants d'una Diada més electoral que mai.

La capçalera d’autoritats ha estat ocupada majoritàriament per representants de les candidatures sobiranistes per al 27-S. El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha assegurat que la mobilització demostra “una clara voluntat de resoldre un tema que fa molt de temps que està encallat de l’única manera que ho sabem fer: per la via i la força de les urnes”. El número 5 i líder d’ERC, Oriol Junqueras, s’ha mostrat confiat que “aquesta sigui l’última Diada abans de la independència de Catalunya”.

Alguns representants de la CUP també han estat presents al capdavant de la concentració. El candidat a la Generalitat, Antonio Baños, ha dit que estava particularment “content que sigui a la Meridiana” perquè ell n’és veí i creu que “és una metàfora de totes les Catalunyes possibles”. Per a la regidora de l’Ajuntament, María José Lecha, la mobilització d’avui “ha de ser el tret de sortida de tot el procés constituent”.

Xavier Trias, president del Grup Municipal de CiU, ha assegurat que “o som capaços de fer un salt endavant o estem equivocats i ens prendran la mida i ho passarem malament”. I el president del grup d’ERC, Alfred Bosch, s’ha referit a la Meridiana com un símbol: “Apunta cap al nord. Hem trobat el nord i sabem cap a on hem d’anar.” Els tinents d’alcalde Gerardo Pisarello i Jaume Asens han declinat fer declaracions perquè han participat a títol individual.