MIQUEL ICETA, candidat del PSC "Catalunya som tots, convé que aquesta festa continuï sent del conjunt de la ciutadania, que ningú se l'apropiï. Recordem que Catalunya quan va unida guanya i quan es divideix, perd." LLUÍS RABELL, candidat de Catalunya Sí que es Pot El president Mas utilitza la seva potestat presidencial per manipular una jornada que pertany a tots i totes, que ha estat una conquesta de les classes populars" RAMON ESPADALER, candidat d'Unió Democràtica de Catalunya "Aquesta és la Diada de tots, parlem com parlem. Desitgem que aquesta Diada sigui inclusiva. Entenem que la pàtria completa és aquella que ens aixopluga a tots." XAVIER GARCÍA ALBIOL, candidat del PP "Estem parlant d'una de les diades més tristes que jo recordi. Ens han volgut excloure ens han volgut fer fora en els que no creiem." INÉS ARRIMADAS, candidata de Ciutadans "El proper 11 de setembre quan Ciutadans governi a Catalunya estarem tots els catalans junts, plegats, al carrer, abm una sola bandera, la que ens representa a tots, la senyera." RAÜL ROMEVA, candidat de Junts pel Sí "Portem molts anys manifestant-nos des d'aquesta vessant transversal i avui no ha de ser una excepció. Recordo que la convocatòria la fan les entitats i els qui hi anem hi anem a títol individual i ciutadà".

El candidat del PSC, Miquel Iceta, ha remarcat que la Diada és “una festa de tots” i ha reclamat que “continuï sent del conjunt de la ciutadania, que ningú no se l’apropiï”. En una línia similar ha parlat Ramon Espadaler, candidat d’Unió Democràtica de Catalunya, que ha demanat que aquest 11 de setembre sigui una “Diada inclusiva” perquè, segons Espadaler, “la pàtria completa és aquella que ens aixopluga a tots”.

El candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha criticat que Artur Mas ha manipulat “una jornada que pertany a tots i a totes i que ha estat una conquesta de les classes populars”. El candidat del Partit Popular, Xavier García Albiol, ha opinat que aquesta és “una de les Diades més tristes que jo recordi” perquè en aquesta ocasió “ens han volgut excloure”. Inés Arribadas, des de Ciutadans, ha reivindicat la senyera com la bandera de tots els catalans i ha confiat que el proper 11 de setembre, “quan Ciutadans governi a Catalunya, estarem tots els catalans junts”.

Des de Junts pel Sí, Raül Romeva ha respost les crítiques argumentant que la celebració de l’11 de setembre sempre ha estat “transversal” i, per tant, “avui no ha de ser una excepció”. El candidat de la llista independentista ha afegit que anirà a la Via Lliure a “títol individual i ciutadà”.