L’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos ha posat sobre un mapa de la ciutat els tuits publicats a Barcelona i l’àrea metropolitana durant les darreres 24 hores. Si bé al migdia les piulades es repartien en diversos punts de la ciutat, entre les 16 i les 17 h la Meridiana ha acaparat l’activitat a la xarxa social.

Aquest 11 de setembre es podria definir amb tres paraules clau: #ViaLliure11s, #11S2015 i #Diada2015. D’aquestes etiquetes, la de la Via Lliure ha estat la que ha reunit més piulades, unes 60.000. En canvi, el “hashtag” que ha llançat l’ANC poc abans de les 17 h d’aquest mateix divendres, #SomViaLliure, ha aixoplugat 8.841 tuits.

Així doncs, a la xarxa social Twitter s’ha pogut seguir el minut a minut de la Via Lliure. Ja una hora abans que el punter comencés a recórrer l’avinguda Meridiana, els usuaris explicaven com esperaven les 17.14 h.

Quan l’avinguda Meridiana s’ha començat a tenyir de colors, els tuitaires han compartit gairebé unànimement l’emoció del moment.